ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

left_phone.png, 4.0kB Τηλ: 2351027772
left_fax.png, 3.6kB Fax: 2351027260
left_mobile.png, 3.4kB Κιν: 6972022281

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ


 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 
logo_penetron.jpg, 43kB logo_maris_polymers.jpg, 30kB logo_basf.jpg, 32kB logo_nanophos.jpg, 36kB logo_vimatec.jpg, 21kB logo_adrias.jpg, 28kB logo_knauf.jpg, 24kB logo_global.jpg, 30kB logo_ecopoint.jpg, 31kB logo_rigips.jpg, 34kB
 
kouponi.png, 21kB

Επικοινωνήστε μαζί μας και κερδίστε χρήματα

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

eksoikonomish1.jpg, 40kB ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
«Γυμνές» ταράτσες πολυκατοικιών, παλιά κουφώματα της δεκαετίας του ΄60, κακής ποιότητας μπετόν και εξωτερικές τοιχοποιίες χωρίς καν την υποτυπώδη μόνωση αδειάζουν κάθε μήνα τα πορτοφόλια νοικοκυριών, «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς και επιβαρύνουν αναίτια τον δημόσιο προϋπολογισμό. «Κι όμως, με απλές και έξυπνες ανακατασκευές και παρεμβάσεις σε κτίρια μπορούμε να μειώσουμε έως και 40% την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης τον χειμώνα, καθώς και 30% την κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση κλιματιστικών το καλοκαίρι», σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή στο Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ. Πολλοί επιστήμονες αναφέρουν, ότι με έναν ακόμη πιο προσεγμένο σχεδιασμό και χρήση σωστών υλικών, οι ενεργειακές ανάγκες μιας σύγχρονης κατοικίας μπορούν να μειωθούν στο ποσοστό του 60%. Αν τα ποσοστά αυτά μετατραπούν σε χρήμα τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Οι περισσότεροι ιδιώτες έχοντας σχετικά μικρή αγοραστική δύναμη και καταφεύγοντας συχνά σε δανεισμό, προσπαθούν να μειώσουν το κατασκευαστικό κόστος αρχίζοντας την «οικονομία» από αφανείς εργασίες, όπως είναι οι μονώσεις. Η μόνωση όμως είναι βασικότατος παράγοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας ενός κτιρίου.

eksoikonomish2.jpg, 47kBΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ 3 ΛΙΤΡΩΝ
Ενώ τα κτίρια στη Ελλάδα του 21ου αιώνα συνεχίζουν να είναι τα πιο ενεργοβόρα, στην Κεντρική Ευρώπη ο κόσμος κατασκευάζει ήδη από την δεκαετία του’90 κτίρια, τα οποία καταναλώνουν για θέρμανση 7 λίτρα πετρελαίου ανά m² τον χρόνο. Δηλαδή ένα σπίτι εμβαδού 120 m² χρειάζεται ~840litre πετρελαίου θέρμανσης το χρόνο (7litre Χ120m² = 840litre). Γερμανοί επιστήμονες παρουσίασαν λύσεις για τη δημιουργία, όχι μόνο κτιρίων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, αλλά ακόμα και ενεργειακά αυτόνομων κτιρίων, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, βοηθούν στην εξοικονόμηση χρημάτων και αυξάνουν αισθητά την ποιότητα διαβίωσης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα πολλές κατασκευαστικές εταιρίες των γερμανόφωνων χωρών διαφημίζουν πλέον τα «κτίρια των 3 λίτρων» (3-liter-Haus)! Αυτό ισοδυναμεί με κατανάλωση ενέργειας 30 kWh ανά m² το έτος! Το μοντέλο αυτού του σπιτιού παρουσίασε η BASF με κατασκευαστική της εταιρία σε οικοδομική έκθεση τον Φεβρουάριο του 2002 στο Βερολίνο, θερμομονώνοντας το κτίριο με την γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη Neopor.

Στην Ελλάδα όμως οι Η/Μ μελέτες συνήθως παραμένουν κλειστές στους φακέλους της πολεοδομίας και η εφαρμογή τους πραγματοποιείται από ανεκπαίδευτο κατασκευαστικό δυναμικό. Έτσι ακόμα και τα πιο νέα σε ηλικία κτίρια έχουν στην πλειοψηφία τους κατασκευασθεί εφαρμόζοντας από λίγο έως πάρα πολύ λανθασμένα τους κανόνες της σωστής θερμομόνωσης. Η μοναδική βέλτιστη λύση που προσφέρεται για την δημιουργία ή την βελτίωση της θερμομονωτικής ικανότητας του κτιρίου, είναι η θερμοπρόσοψη, καθόσον δεν επιβαρύνει με μετατροπές στο εσωτερικό του κτιρίου, δεν χάνεται πολύτιμος εσωτερικός χώρος, επιτρέπει στα δομικά στοιχεία να λειτουργήσουν σαν θερμοσυσσωρευτές και τα προστατεύει επιπλέον από τις καιρικές επιδράσεις.

eksoikonomish3.jpg, 46kBΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
Οι θερμικές απώλειες προκαλούνται σε ένα κτίριο από τη μετάδοση της θερμότητας του αέρα ενός εσωτερικού χώρου προς την ατμόσφαιρα ή προς ψυχρότερους γειτονικούς χώρους ή/και αντίστροφα. Είναι γνωστό ότι, ανάμεσα σε δύο σώματα με διαφορετικές θερμοκρασίες, προκαλείται μία συνεχής ροή θερμότητας από το θερμότερο προς το ψυχρότερο, κάτι που συμβαίνει το χειμώνα από το εσωτερικό του κτιρίου προς τον εξωτερικό κρύο αέρα, αλλά και το καλοκαίρι, από τον εξωτερικό θερμό αέρα προς το δροσερότερο εσωτερικό του κτιρίου. Αυτή η ροή θερμότητας είναι αδύνατο να εμποδιστεί τελείως και μπορεί, μόνο, να περιοριστεί ως προς την ένταση και τη διάρκειά της. Αυτό γίνεται κατορθωτό με την θερμομόνωση του κτιρίου η οποία επιβραδύνει την ταχύτητα ανταλλαγής θερμότητας μέσα από τις επιφάνειες (τοίχους, στέγες, πατώματα, κουφώματα) που χωρίζουν περιοχές ή χώρους διαφορετικής θερμοκρασίας.

Στην σύγχρονη εποχή όπου οι κτιριακές κατασκευές είναι περισσότερο σύνθετες και ελαφρότερες από τα παραδοσιακά πέτρινα κτίρια του παρελθόντος, την προστασία από τις θερμικές μεταβολές ανέλαβαν τα διάφορα τεχνητά συστήματα ελέγχου, όπως η κεντρική θέρμανση και ο κλιματισμός. Η κατανάλωση ενέργειας για την λειτουργία τους δεν αποτελούσε πρόβλημα, μέχρι την Ενεργειακή Κρίση. Οι ενεργειακές πηγές – ουσιαστικά το πετρέλαιο – έπαψαν να είναι φτηνές και όλοι συνειδητοποιούμε πλέον τη μεγάλη σημασία της θερμομόνωσης στην εξοικονόμηση ενέργειας. Όλα τα κτίρια που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα μετά το 1980 είναι μονωμένα βάσει του Κανονισμού Θερμομόνωσης, όμως σχεδόν όλα τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980 ( σχεδόν το 82% των κτιρίων στην Ελλάδα) δεν έχουν μόνωση.

eksoikonomish4.jpg, 50kBΗ αναλογία κατανάλωσης ενέργειας (και του κόστους της φυσικά) για τις ανάγκες θέρμανσης - ψύξης μεταξύ κτιρίων με και χωρίς μόνωση είναι 1 προς 3. Σε ένα κτίριο το 65-75% της ενέργειας, που χρησιμοποιείται καταναλώνεται για ψύξη - θέρμανση. Όταν το ~70% της ενέργειας χάνεται μέσα από την τοιχοποιία και την ταράτσα ή στέγη, αντιλαμβάνεται κανείς, ότι η θερμομόνωση της τοιχοποιίας και της ταράτσας ή στέγης πρέπει να αποτελεί το πρώτο και κύριο μέλημα σε κάθε κτίριο. Σε μία νέα κατασκευή ή σε μία ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου η θερμομόνωση αποτελεί το 70% της ενεργειακής προστασίας, ενώ π.χ. πόρτες και παράθυρα, που κοστίζουν πολύ περισσότερο, αποτελούν το 5-10% αυτής!

Το διπλανό σκίτσο παρουσιάζει την διαρροή ενέργειας από τα διάφορα δομικά στοιχεία ενός κτίσματος.

Σύνδεσμοι για εξοικονόμηση ενέργειας

http://www.minenv.gr/4/47/00_4701/odigos_katoikion.pdf

http://www.cres.gr/kape/kidsol/steps/main.htm

ΨΥΧΡΑ ΥΛΙΚΑ
ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΗ (=ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ για το καλοκαίρι)

Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας στην χώρα μας προσφέρει η χρήση των θερμοανακλαστικών υλικών, των ονομαζόμενων και ψυχρών υλικών (Cool barrier) και ειδικά στους θερινούς μήνες, ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της, όπου η ηλιοφάνεια είναι εντονότερη και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Τα προϊόντα CoolBarrier προστατεύουν την επιφάνεια στην οποία έχουν εφαρμοστεί από την καταστρεπτική υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμική καταπόνηση. Μια επιφάνεια διαστέλλεται και συστέλλεται καθημερινά καθώς θερμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και ψύχεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν η επιφάνεια επικαλυφθεί με ανακλαστικό χρώμα, οι θερμοκρασιακές διακυμάνσεις θα είναι μικρότερες, όπως και η θερμική καταπόνηση με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λιγότερες ανάγκες για επισκευή.

Η εφαρμογή προϊόντων Cool Barrier εξασφαλίζει:

 • Χαμηλότερη θερμοκρασία στο κέλυφος του κτιρίου
  Τα προϊόντα CoolBarrier μπορούν να χαρακτηριστούν ως ψυχρά υλικά γιατί έχουν την ιδιότητα να ανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία (υψηλή ανακλαστικότητα) και ταυτόχρονα να αποβάλλουν τη θερμότητα που έχουν απορροφήσει, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν χαμηλότερη θερμοκρασία συγκριτικά με συμβατικά υλικά.
 • Χαμηλότερη θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου
  Δεδομένου ότι η ηλιακή ακτινοβολία ανακλάται και δεν απορροφάται από το κέλυφος του κτιρίου, λιγότερη θερμότητα εισέρχεται στο εσωτερικό του. Συνεπώς, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου θα είναι πολύ χαμηλότερη μετά την εφαρμογή των προϊόντων CoolBarrier εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες θερμικής άνεσης στους χρήστες.
 • Μείωση στην κατανάλωση ενέργειας για ψύξη
  Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στο εσωτερικό του κτιρίου έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των αναγκών για ψύξη, ενώ από μεγάλο αριθμό μελετών αποδεικνύεται ότι η εφαρμογή ανακλαστικών χρωμάτων προκαλεί μείωση του ψυκτικού φορτίου έως 40%. Η εξοικονόμηση ενέργειας για ψύξη από τη μειωμένη χρήση κλιματιστικών συστημάτων, οδηγεί και σε σημαντικό οικονομικό όφελος.
 • Αντιμετώπιση του φαινομένου της θερμικής νησίδας
  Η χρήση ακατάλληλων υλικών και η μειωμένη βλάστηση στο αστικό περιβάλλον αποτελούν βασικές αιτίες του φαινομένου της «θερμικής νησίδας» που εμφανίζεται στις περισσότερες μεγαλουπόλεις, με θερμοκρασίες ως και 10°C υψηλότερες στα αστικά κέντρα συγκριτικά με τις περιαστικές περιοχές. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αέρα στο αστικό περιβάλλον έχουν ως αποτέλεσμα τη θερμική δυσφορία των κατοίκων, την αύξηση της ενεργειακής κατανάλωσης για ψύξη και την αύξηση των επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τα προϊόντα CoolBarrier , όντας ψυχρά υλικά, μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της θερμικής νησίδας και των συνεπειών του.
 • Περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  Τα προϊόντα CoolBarrier ανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία διατηρώντας την επιφάνεια στην οποία έχουν εφαρμοστεί πιο δροσερή. Συνεπώς λιγότερη θερμότητα μεταφέρεται από την επιφάνεια προς τον περιβάλλοντα αέρα μειώνοντας τη θερμοκρασία του. Δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εξαρτάται από φωτοχημικές αντιδράσεις η ταχύτητα των οποίων αυξάνεται με τη θερμοκρασία, γίνεται αντιληπτό ότι ακόμα και μια μικρή μείωση της θερμοκρασίας του αέρα μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
  Τα προϊόντα CoolBarrier προστατεύουν την επιφάνεια στην οποία έχουν εφαρμοστεί από την καταστρεπτική υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμική καταπόνηση. Μια επιφάνεια διαστέλλεται και συστέλλεται καθημερινά καθώς θερμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και ψύχεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν η επιφάνεια επικαλυφθεί με ανακλαστικό χρώμα, οι θερμοκρασιακές διακυμάνσεις θα είναι μικρότερες, όπως και η θερμική καταπόνηση με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λιγότερες ανάγκες για επισκευή.
 • Βιωσιμότητα
  Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των επιφανειών συνεπάγεται μικρότερη ποσότητα απορριμμάτων, ενώ η μικρή κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή σε συνδυασμό με τη φιλικότητά τους προς το περιβάλλον, καθιστούν τα προϊόντα CoolBarrier μια απόλυτα βιώσιμη λύση για το αστικό περιβάλλον.

Μπορείτε να δείτε και τα Οικολογικά Προϊόντα μας εδώ