ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

left_phone.png, 4.0kB Τηλ: 2351027772
left_fax.png, 3.6kB Fax: 2351027260
left_mobile.png, 3.4kB Κιν: 6972022281

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ


 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 
logo_penetron.jpg, 43kB logo_maris_polymers.jpg, 30kB logo_basf.jpg, 32kB logo_nanophos.jpg, 36kB logo_vimatec.jpg, 21kB logo_adrias.jpg, 28kB logo_knauf.jpg, 24kB logo_global.jpg, 30kB logo_ecopoint.jpg, 31kB logo_rigips.jpg, 34kB
 
kouponi.png, 21kB

Επικοινωνήστε μαζί μας και κερδίστε χρήματα

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΙΣΙΝΕΣ – ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ – ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΡΓΑ – ΥΓΡΑΣΙΑ

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΙΣΙΝΕΣ

pisines.jpg, 64kBΓια τη μακροβιότητα της στεγάνωσης της πισίνας καθοριστικοί είναι οι παράγοντες, που έχουν να κάνουν τόσο με την φάση της σκυροδέτησης και τον τρόπο οπλισμού του σκυροδέματος, όσο και με τις εργασίες μετά την στεγανοποίηση της πισίνας, δηλ. με εργασίες εφαρμογής πλακιδίων ή μεμβρανών PVC ή βαφής πισίνας. Σημαντικά είναι επίσης και τα σημεία του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού της πισίνας, τα οποία αποτελούν ευπαθή σημεία…

Αν δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ μηχανικού και όλων των συνεργείων, που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και κατασκευή της πισίνας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παρατηρούμε αυτό που αποτελεί σχεδόν «κανόνα» στην πισίνα, δηλαδή την παρουσία του νερού στο μηχανοστάσιο, ρωγμές στο δάπεδο, την αποκόλληση των πλακιδίων, το ''φούσκωμα'' ή ξεφλούδισμα της βαφής.

Όσο αφορά την στεγάνωση της πισίνας, αν δεν χρησιμοποιηθούν συστήματα στεγάνωσης με ανάπτυξη κρυστάλλων στη μάζα του μπετόν (crystall growth) π.χ. Penetron, τότε η στεγανοποίηση πρέπει να γίνει και από τις δύο πλευρές, εφ όσον η πισίνα είναι υπόγεια και όχι υπέργεια. Οι αρμόστοκοι των πλακιδίων αν δεν είναι εποξειδικοί αποτελούν ευάλωτες πύλες διόδου του νερού, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαβρωθούν από το χλώριο του νερού της πισίνας.

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

deksamenes.jpg, 44kBΗ στεγάνωση των δεξαμενών πόσιμου νερού γίνεται όπως στις πισίνες. Για τις δεξαμενές πόσιμου νερού η τεχνική που εφαρμόζεται, απαιτεί αυστηρά μέτρα στην επιλογή υλικών, με τα οποία έρχεται σε επαφή το νερό. Να αποφεύγονται προϊόντα χλωρίου (PVC), ακρυλικά πρόσμικτα, τα οποία είναι υδατοδιαλυτά. Να προτιμώνται βαφές δύο συστατικών εποξειδικές και πολυουρεθανικές χωρίς διαλύτες, καθώς επαλειφόμενα τσιμεντοειδή, που διαθέτουν διεθνή πιστοποιητικά καταλληλότητας. Πιο αποτελεσματικά είναι τα επαλειφόμενα τσιμεντοειδή ανάπτυξης κρυστάλλων π.χ. Penetron που συνεργάζονται με τα συστατικά του τσιμέντου (Al, Ca) και αναπτύσσουν εντελώς ακίνδυνα ορυκτά, τα οποία στεγανοποιούν και προστατεύουν τη μάζα του σκυροδέματος από την χλωρίωση του νερού.

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ / ΧΥΤΑ

biologikoi.jpg, 62kBΤα λύματα είναι πολύ επιθετικά ως προς το σκυρόδεμα με διακυμάνσεις στο ΡΗ ανάλογα με την προέλευση τους (αστικά ή βιομηχανικά) από pΗ 4 έως 12. Αποτέλεσμα είναι το απροστάτευτο σκυρόδεμα να διαβρώνεται πολύ έντονα π.χ. συχνά 3-4cm μέσα σε 3-5 χρόνια!! Εποξειδική λιθανθρακόπισσα χρησιμοποιούταν παλαιότερα για προστασία του σκυροδέματος από λύματα. Αποφεύγεται όμως τώρα λόγω της τοξικότητας την στιγμή της εφαρμογής. Ο ''βασιλιάς'' στην ελληνική αγορά για στεγανοποίηση και χημική προστασία του σκυροδέματος στους βιολογικούς καθαρισμούς είναι αναμφισβήτητα τα προϊόντα ανάπτυξης κρυστάλλων Penetron. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι ΧΥΤΑ και βιολογικοί στεγανοποιούνται και προστατεύονται με αυτό το σύστημα. Η εφαρμογή Penetron προστατεύει μόνιμα το σκυρόδεμα σε περιβάλλον pH 3-11 και περιοδικά pH 2-12.

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ

syntrivania.jpg, 45kBΣτα συντριβάνια χρησιμοποιούμε συστήματα στεγάνωσης όμοια με αυτά των δεξαμενών νερού. Ανάλογα με το είδος της κατασκευής του συντριβανιού, αν π.χ. είναι από μάρμαρο ή επενδυμένο με μάρμαρο, χρησιμοποιούμε διαφανή συστήματα στεγανοποίησης και προστασίας. Τα συντριβάνια όπως και οι δεξαμενές νερού πρέπει να μπορούν να καθαρίζονται εύκολα. Όπως και στις πισίνες πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα σημεία του ηλεκτρολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού.

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΡΓΑ

para8alassia.jpg, 55kBΤα παραθαλάσσια έργα χρήζουν ιδιαίτερης μελέτης και σχεδιασμού. Το έντονα διαβρωτικό περιβάλλον της θάλασσας απαιτεί προστασία όχι μόνον στα θεμέλια και τις υπόγειες κατασκευές, που έρχονται σε επαφή με το αλμυρό ή υφάλμυρο νερό, αλλά και γενικά σε όλα τα εκτεθειμένα σημεία του κτηρίου (κτήρια & εξοπλισμοί) καθόσον ο πλούσιος σε σταγονίδια θαλάσσιος αέρας διαβρώνει βαφές, σοβάδες, σκυρόδεμα, μέταλλα κλπ. Στη θεμελίωση, όταν χρησιμοποιούνται στεγανολεκάνες με μεμβράνες PVC πολύ συχνά αποτυγχάνουν διότι τραυματίζονται από άλλα συνεργεία!!! Τα συστήματα ανάπτυξης κρυστάλλων π.χ. Penetron λειτουργούν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Εκτός από την στεγάνωση (για πάντα) του σκυροδέματος λειτουργούν και προστατευτικά ενάντια στο διαβρωτικό περιβάλλον.

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΝΙΟΥΣΑ ΥΓΡΑΣΙΑ

ygrasia.jpg, 60kBΕίναι μια από τις πιο δύσκολες εργασίες ιδιαίτερα σε τοιχοποιίες από τούβλα ή πέτρες. Η «ανιούσα ή ανερχόμενη» υγρασία είναι πολύ συχνό φαινόμενο ιδιαίτερα στα ισόγεια κτήρια, που έρχονται σε επαφή με το έδαφος. Το στεγνό δομικό στοιχείο έχει την ιδιότητα να ''ρουφάει'' την υγρασία και να την εκτονώνει σε ψηλότερα σημεία, με αποτέλεσμα να διαβρώνεται ο σοβάς, να αποκολλάται η βαφή κλπ.

Ενέματα με πυριτικά διαλύματα δημιουργούν οριζόντιο φράγμα κατά της ανερχόμενης υγρασίας σε τοιχοποιία ή πορώδες μπετόν. Δεν μπορούν όμως να αντιμετωπίσουν νερό υπό πίεση. Έκει απαραίτητη είναι η χρήση επαλειφόμενου τσιμεντοειδούς κονιάματος με αντοχή στην αρνητική πίεση. Η χρήση υλικών ανάπτυξης κρυστάλλων Penetron είναι ίσως το καλύτερο σύστημα συνδυάζοντας φράγμα ανιούσας υγρασίας, αλλά και στεγάνωση σε αρνητική πίεση σε κατασκευές από σκυρόδεμα. Μετά την αφαίρεση του αποσαθρωμένου σοβά σημαντικό είναι ο νέος, που θα εφαρμοσθεί καθώς και η βαφή να προσφέρουν καλή διαπνοή, ώστε πιθανή υγρασία να μπορεί να εκτονώνεται υπό μορφή υδρατμών περνώντας μέσα από τον νέο πορώδη σοβά και την βαφή.