ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

left_phone.png, 4.0kB Τηλ: 2351027772
left_fax.png, 3.6kB Fax: 2351027260
left_mobile.png, 3.4kB Κιν: 6972022281

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ


 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 
logo_penetron.jpg, 43kB logo_maris_polymers.jpg, 30kB logo_basf.jpg, 32kB logo_nanophos.jpg, 36kB logo_vimatec.jpg, 21kB logo_adrias.jpg, 28kB logo_knauf.jpg, 24kB logo_global.jpg, 30kB logo_ecopoint.jpg, 31kB logo_rigips.jpg, 34kB
 
kouponi.png, 21kB

Επικοινωνήστε μαζί μας και κερδίστε χρήματα

ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

hxomonwsh1.jpg, 44kBΗ ηχομόνωση στα ελληνικά κτίρια είναι σχεδόν άγνωστη έννοια και αυτό διότι δεν υπάρχουν κανονισμοί είτε είναι ελλιπείς ή δεν εφαρμόζονται. Ο ήχος διακρίνεται σε αερόφερτο και κτυπογενή. Η ηχομόνωση και η ηχοαπορρόφηση είναι δύο διαφορετικές έννοιες και συχνά συγχέονται. Τα ηχοαπορροφητικά υλικά δεν είναι απαραίτητα καλά ηχομονωτικά και αντιστρόφως. Τα ινώδη υλικά, υαλοβάμβακας, πετροβάμβακας κ.α. είναι καλά ηχομονωτικά υλικά ενώ τα αφρώδη, διογκωμένη πολυστερίνη ("φελιζόλ"), εξηλασμένη πολυστερίνη (Dow, Fibran κα.) δεν είναι απλά ακατάλληλα για ηχομόνωση, αλλά την χειροτερεύουν. Για την ηχομόνωση απαιτούνται όχι μόνον τα κατάλληλα υλικά, αλλά καθοριστικός είναι και ο τρόπος που εφαρμόζονται. Γι’αυτό οι κατασκευές ηχομόνωσης είναι πολύ εξειδικευμένες κατασκευές.

ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΑ
hxomonwsh2.jpg, 40kB
Τα ηχομονωτικά συμβάλλουν στην μείωση της έντασης του ήχου

 1. Ινώδη καλά ηχομονωτικά: υαλοβάμβακας, πετροβάμβακας, θερμοκολλητές ίνες πολυεστέρα
 2. Στα σύγχρονα ηχομονωτικά συγκαταλέγονται τα σύνθετα ηχομονωτικά που αποτελούνται από πολλαπλές στρώσεις από διάφορα υλικά, έτσι ώστε να εξυπηρετούν ανάγκες ηχομόνωσης, αλλά και θερμομόνωσης
 3. Οικολογικά και βιολογικά ηχομονωτικά από ίνες καλαμποκιού, ίνες κενάφ (φυτική ίνα παρόμοια με την κάνναβη), ίνες από πρόβειο μαλλί, ίνες ξύλου

ΗΧΟΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΑ
hxomonwsh3.jpg, 49kB
Τα ηχοαπορροφητικά δεν έχουν καλές ηχομονωτικές ιδιότητες, αφήνουν συνήθως τον ήχο να διέλθει μέσα τους και τον "εγκλωβίζουν". Οι σκληρές και λείες επιφάνειες αντανακλούν τον ήχο. Αντίθετα τα ηχοαπορροφητικά υλικά είναι μαλακά, ινώδη, αφρώδη, με άγρια δηλ. μεγάλη επιφάνεια, τοποθετούνται σε εμφανή θέση, απορροφούν τον ήχο και βελτιώνουν την ακουστική του χώρου. Μειώνουν ή και εξαλείφουν τις διαδοχικές ανακλάσεις του ήχου (αντίλαλο). Είναι απαραίτητα σε στούντιο ήχου και τηλεόρασης, σε μουσικά κέντρα, σε χώρους συνάθροισης κοινού (cinema, αίθουσες κ.λ.π.)

ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΑ
Ταhxomonwsh4.jpg, 40kB αντικραδασμικά υλικά έχουν ευρεία εφαρμογή. Στην οικοδομή απαραίτητη είναι η χρήση τους στα δάπεδα για την ηχομόνωση αυτών (πλωτά δάπεδα). Χρησιμοποιώντας τα αντικραδασμικά φύλλα αποσκοπούμε στον να αποφύγουμε την ηχογέφυρα μεταξύ του τελικού δαπέδου και της πλάκας. Συνεπώς πολύ σημαντικό είναι τα φύλλα αυτά να τοποθετούνται περιμετρικά και στους τοίχους. Σημαντικό είναι επίσης τα υλικά, που χρησιμοποιούνται να έχουν χαμηλό ερπυσμό, δηλ. μικρή παραμόρφωση σε βάθος χρόνου. Τέτοια αντικραδασμικά φύλλα αποσβένουν τους κτυπογενείς θορύβους και δεν τους αφήνουν να φθάσουν στην πλάκα. Έτσι δεν μεταδίδονται στον κάτω χώρο θόρυβοι από ποδοπατήματα, τακούνια, σύρσιμο επίπλων, πτώση αντικειμένων κλπ.

Αντικραδασμικά υλικά, που έχουν άριστο ερπυσμό είναι ελαστικά υλικά, που πολλά παράγονται από ανακύκλωση ελαστικών αυτοκινήτων επεξεργασμένα με PUR και δημιουργούν μια πλούσια σειρά από αντικραδασμικά προϊόντα. Αντικραδασμικά χρησιμοποιούνται για τα τρένα, το μετρό, στα γήπεδα, σε παιδικές χαρές, σε διαδρόμους ξενοδοχείων κ.α.

Μερικές εφαρμογές αντικραδασμικών

 • Τα ξύλινα δάπεδα τοποθετούνται πάνω σε αντικραδασμικές βάσεις, καυστήρες τοποθετούνται επάνω σε τέτοιες βάσεις, μηχανήματα πιεστηρίων και πολλά άλλα
 • Διαχωριστικοί τοίχοι ανάμεσα σε διαμερίσματα εδράζονται πάνω σε αντικραδασμικές λωρίδες
 • Ψευδοροφές αναρτώνται από αντικραδασμικά στοιχεία
 • Σωληνώσεις στηρίζονται με αντικραδασμικά στηρίγματα

Αντικραδασμικά φύλλα πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας χρησιμοποιούνται επίσης σαν αντικραδασμικά. Επιθυμητή απόδοση για πλωτά δάπεδα είναι ≥26dB(Α).

STUDIO ΗΧΟΥ/TV

Η επιχείρησή μας αναλαμβάνει, με την πολυετή πείρα της, έργα ηχομόνωσης και ακουστικής χώρων

Μερικά ενδεικτικά έργα:

 • Ακουστικές οροφές στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης
 • Αίθουσες μουσικών οργάνων στο πνευματικό κέντρο ‘Εκάβη’ – Κατερίνη
 • Ακουστική του συνεδριακού κέντρου ‘Εκάβη’ – Κατερίνη
 • Studio Tηλεόρασης και Ραδιοφώνου σχολές ‘Πυθαγόρας’ - Θεσσαλονίκη
 • Αίθουσα ηχογράφησης του μουσικού σχολείου Κατερίνης
 • Studio ηχογράφησης Cue – Θεσσαλονίκη
 • Ηχομόνωση – ηχοαπορρόφηση στο τηλεοπτικό κανάλι DION channel – Κατερίνη
 • Ηχομόνωση – ηχοαπορρόφηση σε δεκάδες κέντρα διασκέδασης, επαγγελματικούς χώρους, βιοτεχνίες, γραφεία, κατοικίες κ.λ.π.